o nas

Plastenka je podjetje v 100% družinski lasti družine Kaplja
in je nastalo v 50 letih 20 stoletja, na trenutni lokaciji pa je od leta

0 .
PLASTENKA D.O.O.

Veljamo za enega vodilnih proizvajalcev pihanih plastičnih izdelkov v Sloveniji.

Sodobna strojna oprema nam omogoča predelavo 4000 ton različnih termoplastov letno. Nekateri naši izdelki iz programa EURO imajo pridobljene certifikate UN packaging (ADR/RID embalaža), ki potrjujejo, da so v skladu s priporočili Odbora strokovnjakov Združenih narodov za prevoz nevarnega blaga.

Čeprav nismo certificirani svoje poslovanje urejamo v skladu z zahtevami sistema kakovosti ISO 9001:2008. Naši izdelki izpolnjujejo zahteve o Zdravstveni ustreznosti izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili. Vsi naši proizvodi so proizvedeni v skladu s Sistemom dobre proizvodne prakse, ki ga imamo uvedenega od leta 2010. Od leta 1991 imamo usposobljeno tudi črpališče pitne vode z lastno polnilnico in blagovno znamko Zlata kaplja ter zanjo uveljavljen sistem HACCP.

Usmerjeni smo na domači trg, še intenzivneje pa na zahtevne tuje trge, kamor izvozimo več kot 70 odstotkov naše proizvodnje.

Poslanstvo in vizija

Naše poslanstvo je zagotavljati vsem kupcem in naročnikom visokokakovostne storitve v skladu z željami in zahtevami trga ter sprejetimi standardi in normativi.

Zaradi svoje poslovne odličnosti in razvoja na vseh nivojih smo zanesljiv partner domačim in tujim podjetjem.

VODENJE KAKOVOSTI

Certificiranje

Za polnilnico imamo vzpostavljen sistem HACCP v letošnjem letu pa predvidevamo tudi vzpostavitev sistema IFS.

Za proizvodnjo imamo vzpodstavljen sistem dobre proizvodnje prakse (GMP), do leta 2015 pa smo imeli tudi certificiran sistem kakovosti ISO9001:2008 katerega podaljševanje pa smo zaradi poslovne odločitve opustili še vedno pa vse naše aktivnosti potekajo skladno s točkami sistema ISO9001.

Ker proizvajamo izdelke primerne za prevoz nevarnih snovi UN (Adr/Rid) imamo vsakoletno tudi zunanji avdit OFI inštituta iz Dunaja.

Prav tako pa smo leta 2022 imeli tudi 5 avditov naših kupcev, ki pri pregledu niso ugotovili neskladij so pa podali priporočila katera pri našem delu upoštevamo in se jih veselimo saj vemo, da se lahko na ta način razvijamo in postajamo še boljši.

Kontakt

Pošljite povpraševanje

sl_SISlovenian